Versenynaptár 2013

Magyar Historic Rallye Bajnokság 2013 (tervezet)

04.05-07. Eger Rallye 2013 ZT+ORB+R2+Historic  Eger
05.10-12. Miskolc Rally ORB+R2+Histo Miskolc
08.24-25. Baranya Kupa 2013 R2+Histo Komló
11.07-09. 48.Mecsek Rallye Histo EB+ORB Pécs


FIA Historic Rallye Európa Bajnokság 2013

02.28-03.02. V Rally de España Histórico (ESP)
04.04-06. 28° Sanremo Rally Storico (ITA)
04.18-20. 22. Historic Vltava Rallye (CZE)
05.03-05. International Rally of the Lakes (IRL)
05.16-19. 12th Historic Acropolis Rally (GRC)
06.26-29. Ypres Historic Rally (BEL)
07.04-06. Historic San Marino Rally (SMR)
07.19-20. Rally Estonia (EST)
08.08-10. Lahti Historic Rally (FIN)
08.29-31. 18° Rally Alpi Orientali Historic (ITA)
09.19-21. XXV Rally Elba Storico (ITA)
10.11-13. 61 Rally Costa Brava-Girona (ESP)
11.08-09. Mecsek Historic Rally (HUN) *

CEZ Historic Rallye - Championship 2013

 

03.22-23. Rebenland Rallye (Leutschach/AUT)
04.06-07. Historic Vltava Rally (Klatovy/CZE)
05.10-11. Historic Rally (Saturnus/SLO)
06.01-02. Rally Piancavallo (Piancavallo/ITA)
06.01-02. Historic Mecsek Rally (Pécs/HUN)
06.08-09. Historic Velenje Rally (Velenje/SLO)
08.30-09.01. Historic Rally Alpi Orientali (Cividale del Fruili/ITA)
09.20-21. ARBÖ-Rallye (Admont/AUT)
11.08-09. Mecsek Rally (Pécs/HUN)


Képgaléria

dsc_1866 dsc_1913 dsc_1946 dsc_7189 20120331135 p1060897 p1060996 p1070015

Jezsó Bernadett

Újra beindult az élet a Team Felián Historic háza táján.

A nyári hónapokat mi nem pihenéssel töltöttük, mivel új műhelyünk megnyitása, a Felián Service, sok időnket felemésztette. De itt az ideje, hogy most már a versenypályákkal illetve a versenyautóinkkal is foglalkozzunk.
Szombaton, szeptember 1-én, Visegrádon rendezik meg az I.Retro Mobil Hegyi Felfutó versenyt. Hagyományteremtési céllal hívták életre ezt az eseményt az ország egyik kultikus helyszínén, a visegrádi Fellegvárhoz vezető szerpentinen. A rendezvény egyben a Retro Mobil baráti kör első összejövetele is.
A versenyen csak kimondottan veterán járművek indulnak. Például Alfa Romeo Giulia (1966), BMW 1600-2 hegyi versenyautó (1968), Lancia Fulvia 1.1 Rallye (1967) és még sok-sok gépcsoda. Felián Ákos csapatunkkal, egy Fiat X1/9 -el erősíti ezt a mezőnyt. Az 1977-es évjáratú autó a legnagyobb darabszámban eladott középmotoros kocsi. Két üléses, bukólámpás, OT minősített \”bébi\” Ferrari-t. A Száguldás gyilkosságokkal című filmben kiállított darabként szerepelt. A Dallara tuning cég csinált pálya versenyautót belőle 1,3 motor 16Valve hengerfejjel 11000 fordulatszámon 173Lóerős teljesítményt tudott! A Abarth cég, pedig raliautót épített belőle, mely a híres Lancia Stratos-t is sikerrel elgyepálta.
A versenyről minden információ a  itt  megtalálható.

Másnap, szeptember 2-án, vasárnap Ercsiben leszünk. A falunapra kaptunk megtisztelő meghívást és velünk lesz Varga Sanyi méltán híres Renault 5 versenyautója.

Mindkét helyszínen várunk szeretettel. Szombaton egy jó kirándulás a festői Visegrádra, vasárnap nyárbúcsúztató sörözés az Ercsi falunapon! 🙂

“Kicsi kocsi újra száguld”

Ferjáncz Attila ma ünnepli a születésnapját! Boldog Születésnapot!

Keresve se találtunk volna méltóbb napot arra, hogy bejelentsük Varga Sanyi és a Ferjáncz féle Renault 5 Alpine Gr.2  újra pályára gurul!!!

Július 21-ei hétvégén rendezik meg az IS International & A123 Rally Sprint Kupát Árpádtetőn.

Team Felián Historic színeiben Varga Sándor és Horváth „Oszy” Zsolt is elindul előfutóként a Rally Sprint bajnokság Pécs környéki futamán. Mivel az idei év tesztelés és végső beállításokra lett szánva így, a legutóbbi tatabányai verseny óta volt némi átalakítás az autón. Futómű, lengéscsillapító változtatások történtek, így egy újabb beállítás lesz kipróbálva az autón. Sanyiék nagyon várnak minden rajongót a pálya szélére, illetve a szervizparkba, hogy szurkoljanak a „kiscsodának” 🙂 Pályák a klasszikus Remeterét-Árpádtető 3x, illetve visszafelé 2x. Vasárnap, 22-én, reggel 8 órakor rajtolnak az 1. szakaszon, és teljesítenek aznap 45 km gyorsasági távot.

Természetesen oda figyelünk versenytársunk Varga Roland-ra is, hiszen Ő is, idén már nem első alkalommal, elindul ennek a bajnokságnak a versenyén a Kaltimotorsport versenyzőjeként a Lada 2101 Gr.2-vel. Roland állandó navigátora, öccse Varga Sanyó, nem tud ezen a versenyen részt venni, így átadja a helyét egy ifjú hölgynek. De hát a név és a család kötelez így nem más, mint húguk Varga Gabriella fogja diktálni az itinert. Gabónak sem idegen ez a szerep, hiszen a két bátyja mellett nem maradhatott ki ő sem ebből a pezsgésből, így néhány alkalommal már kipróbálta magát navigátorként.

Nos, a jövő hétvégén figyelmünket a két historicos autóra összpontosítjuk. Természetesen a megszokott módon folyamatosan jelentkezünk friss információkkal és verseny eredményekkel honlapunkon, és facebook oldalunkon.

 

 

Boldog születésnapot!!!

Ferjáncz Attila ma ünnepli születésnapját!

Csapatunk nevében ezúton szeretnénk Nagyon Boldog Születésnapot kívánni!

Historic Európa Bajnokság volt Pécsen.

A Team Felián Historic szinte könnyes szemmel nézte végig a rajtceremóniát a Széchenyi téren, de kárpótolt Minket, hogy sok jó barátunk ott állt a rajtban.

Gyönyörű környezetben, Pécs legszebb terén, kezdődött június 1-én a 46. Mecsek rallye, ami egyben Historic Európa bajnokság egyik állomása.  44 autó gurult állt a rajtdobogón, és pár órával később megkezdték az összesen 154 km össztávú versenyt. Este 8 órakor volt az első rajt, ami izgalmasnak ígérkezett mivel 7 óra után pár perccel Pécs és környékén leszakadt az ég. Ennek ellenére a rajtoltatás időben megkezdődött, de lehetett látni a tempón, hogy mindenki óvatosan közlekedett, még a nemzetközi mezőny is, akik hozzá vannak szokva az éjszakai futamokhoz.  A historic mezőnyből az első gyorsasági szakasz után azonnal el kellett búcsúznunk Ördögh Mixi – Imrik Tomi párostól, mert töltés problémájuk akadt.

Szombaton a mezőny még 6 gyorsasági szakasznak vágott neki.  Kövesdán Andrásék a Porsche-val kénytelenek voltak feladni a versenyt az 5. gyorsasági szakasz után váltó hiba miatt. A többi magyar versenyző remekül helyt állt az nemzetközi mezőnyben, ami a végeredményeken is látszik. A versenyen természetesen megint akadt olyan páros, akire különös figyelmet fordított a Team Felián Historic csapata. Varga Roland, Varga Sándor és a Lada trió –ért aggódtunk a hétvégén, mert már a tréning napjától folyamatos akadályokba ütköztek, és versenyük sem úgy sikerült, ahogy tervezték.

Már a lejutás Pécsre is kalandos volt, hosszú út után még fárasztóbb tréningünk volt. Pénteken fáradtan álltunk rajthoz, a prológon nagyon vigyáztunk, nehogy baj legyen. Szerettük volna egy jót csatázni, ami végül sikerült is. Pénteken volt egy megforgásunk, mindjárt az első gyorson jól magunkra ijesztettünk, szombat reggel a felzárkózást tűztük ki célul, ez a 2. gyorson sikerült is. Az első kör után elég szorosan álltunk 4-en, a magyar értékelés abszolút 2. helyért harcolva. Nagyon élveztem a versenyt, egyes gyorsokon sajnos túl is vállaltuk magunkat és ez által szinte minden gyorson csináltunk valami apró kalandot magunknak. De ahhoz képest, hogy még átbeszélőnk se volt időnként az kategória 1. hellyel tökéletesen elégedettek vagyunk 🙂 – mesélte el Roland

A magyar historic mezőny következő megmérettetése tervek szerint jó pár hónap múlva a Baranya Kupa lesz. Addig oda figyelünk az Európa Bajnokság alakulására, illetve a Varga Sándor Renault 5-e is még feltűnik addig egy-két versenypályán.

Végeredmények itt

Nos hát, hol is kezdjük….

Az idei év, a várakozásokkal ellentétben, sehogy nem akar úgy alakulni ahogy Mi elterveztük.

De kezdjük az elején.

Év elején, nem is annyira az elején sajnos, kiderült, hogy idén olyan, hogy Historic Magyar Bajnokság nem lesz. Vagyis lesz, de igazából bennünk felmerült a kérdés, hogy ez minek is?…. Így egy kicsit ráérősebben kezdtünk neki az új autó építésének, hiszen leghamarabb Júniusban a Mecsek EB-n debültálhatunk vele. Bár ne felejtsük el azt a tényt se, hogy ez a verseny is május elején lett csak biztos. Eb lesz ugyan, de az autó sajnos nem lesz kész, így a Team Felián Historic-nek ez a verseny kimarad. 🙁  A bajnokságunk 2. futama és egyben utolsó is, majd csak az év második felében lesz, ahol már Mi is szeretnénk részt venni, hiszen akkor elmondhatjuk, hogy legalább az idei bajnokság felén ott voltunk. Viccesnek tűnhetnek ezek a mondatok, de Mi emiatt nap mint nap elmorgunk nem éppen papírra vethető szavakat. De hát akkor is ha tehetjük, és adnak rá lehetőséget akkor Mi ott leszünk.

De itt jön a következő szomorú hír.

A Team Felián Historic nem a megszokott felállásban folytatja útját. Sajnálatos módon úgy alakult, hogy Felián Ákos és a Papp Tomi egység felbomlott és mind ketten mással, más utakon hagynak ezután keréknyomot. Tamás idén már navigált tereprally versenyen, és biztos vagyok benne, hogy a rally-ban is hallunk még róla. A Team Felián Historic további sok sikert kíván Neki, és köszönjük az együtt töltött éveket. Sok szép emlék köt össze minket. A remek hangulatú hétvégék, a közös „olvasgatás” versenyek után 🙂 és természetesen a kiváló eredmények amit ez a párosunk elért együtt.

De az élet megy tovább… Ákos új navigátorral is dédelgeti álmát, hogy maradandót kell letenni a historic kategóriában, ezért így vagy úgy, itt vagy ott de versenyezni fog. Mivel idén több EB futamra ellátogattunk, és bele kostóltunk annak hangulatába, így ha az autó már harcba vihető, talán külföldi versenyeket veszünk célba. Addig érdemes ránk figyelni, mert unalmas hónapjainkban még sok egyéb meglepetéssel készülünk!!!

Kategóriák

Partnereink

Bosch Car Service
Felián Fék